Aplikacija injekcija

Aplikacija injekcija

Da li vam se nekada dogodilo da ste se ukočili u lumbalnom delu leđa i da ne možete da odete kod doktora ni na pregled, a kamoli da odlazite svakoga dana da biste primili terapiju?9 inekcije

Osim ovog stanja, koje je možda najčešće, potreba za aplikacijom injekcija se javlja za mnoge zdravstvene probleme.

KUĆNA NEGA MEDIC vam nudi mogućnost da patronažna sestra dođe do vašeg doma i da obavi ovu uslugu, brzo, bezbolno, stručno i profesionalno.

Naravno, pre toga, potrebno je da se obavi pregled od strane lekara specijaliste, koji će utvrditi od čega tačno bolujete, šta je po sredi, i odrediće terapiju. Posle toga, u zakazano vreme, kod vas će doći naša patronažna sestra.

Davanje injekcija u kućnim uslovima je veoma komforno za pacijente, zbog toga što ne moraju da napuštaju svoje domove, da sede u čekaonicama, voze se autobusom i slično. Osim toga, postoje ljudi koji su teško pokretni, ili su sasvim nepokretni, stari i iznemogli, tako da je ova usluga za njih spasonosna.

Jedna od usluga koja je najtraženija kada je u pitanju lečenje kod kuće, upravo je aplikacija injekcija. Aplicirati injekciju znači ubrizgati lekove koji se nalaze u tečnom stanju, a za to se koristi pribor koji je sterilan, a to je igla za injekcije i špric.

Važno je da znate da davanje injekcija može da izvede samo zdravstveni radnik, a po nalogu lekara. Prepisivanje injekcija kao terapije može da bude u mnogim slučajevima, međutim, pravilo je da se to radi onda kada lekar želi da terapija deluje što brže ili na nekom određenom mestu.

Na primer, kada dobijate injekciju, tada se izbegava da se taj lek razori od strane želudačnog soka, pa bi to dalje impliciralo da injekcije preciznije deluju. Još jedan razlog kada se apliciraju injekcije jeste kada pacijent ne može da guta iz  nekog razloga, pa tabletu nije u stanju da uzme oralno.

Postoji više vrsta injekcija, a podela je izvršena prema mestu na kojem se apliciraju. Tako one mogu biti:

  • Mišićne
  • Potkožne
  • Kožne
  • Intraarterijske
  • Intravenozne
  • Intralumbalne
  • Ostale vrste injekcija

Prednosti davanja injekcija u vašem domu su zaista mnogobrojne, tako da je vaša dobra odluka da pozovete KUĆNU NEGU MEDIC da za vas obavi ovu uslugu. Naše osoblje je stručno, sa višegodišnjim iskustvom u praksi, tako da možete da se opustite jer ste u sigurnim rukama.

Na pacijente gledamo kao na svoju porodicu, u smislu da želimo da sa vama uspostavimo blizak odnos, pun razumevanja, poštovanja i ljubaznosti, jer smo svesni da je svaka bolest ili zdravstveni problem težak na svoj način. Lepa reč, osmeh i razgovor, nešto je što relaksira psihu čoveka, popravlja se raspoloženje, a neretko uz to i zdravstveno stanje, barem u psihološkom smislu.

Za vas smo tu svakog dana, i vikendom, rano ujutru, kasno uveče... – onda kada je prepisano da primite dozu, tada ćemo biti u vašem domu. Kada god je potrebno, stojimo vam na usluzi i raspolaganju i dovoljno je da nas kontaktirate na brojeve telefona, te da zakažete prvi dolazak patronažne sestre.