Davanje infuzija

Davanje infuzija

Ako ste se nekada osećali loše i nakon toga primili infuziju, onda znate da vam je veoma brzo bilo bolje. Davanje infuzija može da se obavi u medicinskoj ustanovi, ali i u kućnim uslovima.10 infuzije

Za početak ovog teksta, hajde da se pozabavimo time šta je to infuzija? U pitanju je nadoknada tečnosti i elektrolita, i primenjuje se intravenski. Na ovaj način, tečnost koja se nalazi u vidu rastvora, ulazi pravo u krvotok, pa je to glavni razlog zbog čega se osoba skoro momentalno oseća bolje.

Postoje mnoga stanja u kojima infuzija može da vam pomogne, a to su:

 • dugotrajna dijareja
 • dehidracija organizma
 • pad imuniteta
 • poremećaj probave
 • jaka i uporna migrena
 • dugotrajne temperature
 • alergije
 • kod oporavka organizma nakon primanja hemoterapije
 • posle opekotina
 • za detoksikaciju organizma
 • u situacijama kada se lekovi dugo koriste ili ne mogu da se unesu na uobičajen način...
 

Nor again is there anyone who loves or pursues or desires to obtain pain of itself, because it is pain, but because occasionally circumstances occur in which toil and pain can procure him some great pleasure.

Praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos.

But in certain circumstances and owing to the claims of duty or the obligations of business it will frequently occur that pleasures.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

It uses a dictionary of over 200 Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable. The generated Lorem Ipsum is therefore always free from repetition, injected humour, or non-characteristic words etc.

Mnogi pacijenti koji bi trebalo da prime infuziju se nalaze u izuzetno lošem opštem zdravstvenom stanju, fizički su slabi, tako da za njih predstavlja napor da odu do medicinske ustanove. Zbog toga je veoma korisno da infuziju prime u komforu svog doma.

Takođe, postoje i stari i nepokretni ljudi, te će i za njih ova usluga veoma mnogo značiti.

Moramo navesti da se infuzija daje po nalogu lekara, a treba da je izvede stručno lice, odnosno, medicinsko osoblje. Postoje pravila kako se obavlja čitava procedura i potrebno je da ona budu ispoštovana.

Infuzija se sastoji od vitamina, soli, šećera, elektrolita i minerala i ovo je osnovni sastav.

Daje se direktno u venu, a to se radi kroz braunilu ili kanilu. Ljudi se odmah osećaju bolje, recimo, u slučaju kada izgube tečnost i snaga im se momentalno vraća.

Ukoliko postoji potreba da primite infuziju, tj. osećate se loše ili imate nalog od lekara za ovu intervenciju, tada je najbolje da pozovete KUĆNU NEGU MEDIC. Mi smo dostupni dvadeset četiri časa dnevno, i spremni da izađemo na teren.

Naš tim čine vrhunski lekari, kao i drugo medicinsko osoblje. Trudimo se da doprinesemo da se što pre osetite bolje ne samo fizički, nego i psihološki, tako što se odnosimo sa punim poštovanjem i ljubaznošću prema pacijentima, i uvek smo spremni da pružimo reči ohrabrenja, da odgovorimo na pitanja, te da uz osmeh sve bude lakše i jednostavnije.

Ukoliko vam je potrebno da se prevezete do medicinske ustanove, tada vam možemo ponuditi uslugu sanitetskog  prevoza. U pitanju su vozila koja su posebno opremljena, klimatizovana, i poseduju udobne ležajeve, kao i svu neophodnu opremu i tehniku. Sa pacijentom uvek putuje i lekar urgentne medicine, anesteziolog, tehničar... Vozači su iskusni, i spremni da vas odvezu gde god je to potrebno.

Na kraju, ostaje da zaključimo da je davanje infuzije kod vaše kuće veoma udobno i olakšavajuća okolnost za pacijenta, ali da to moraju da obave lica koja su obučena za taj posao. Interesantno je takođe napomenuti, da infuziju koriste i osobe koje su sasvim zdrave, i to je obično u slučajevima kada su imale veoma naporan period, pa žele da se što brže oporave.