Kućno lečenje

Kućno lečenje

Da vas neko pita, da li biste pre izabrali da ležite u bolnici ili da vam stoji na raspolaganju kućno lečenje, šta biste odgovorili?2 Kucno leenje

Svaki čovek voli udobnost svog doma. Međutim, brinuti o pacijentima u kući, veoma je nezgodno, barem kada se radi o članovima njihove najuže porodice.

Pre svega, supružnici i deca, najčešće nemaju dovoljno vremena i imaju svoje svakodnevne obaveze, tako da, čak i kada bi znali da pruže razne vrste usluga, to ne bi bili u stanju.

U svetu je odavno zaživela praksa kućnog lečenja, i veoma se uspešno primenjuje. Kod nas, vladalo je pogrešno mišljenje da je kućno  lečenje skuplje od bolničkog. Istina je zapravo obrnuta – manje će vas koštati ako tim medicinskog osoblja brine o vama, dok ste kod kuće, nego da plaćate nekoliko bolničkih dana.

Osim toga, svaki čovek se bolje oseća kada je okružen ambijentom koji dobro poznaje, tako da se i sam oporavak ili bolest lakše podnose, u psihološkom smislu.

Psihološka ili emotivna podrška je nešto na šta uvek možete da računate od strane KUĆNA NEGA MEDIC tima: mi pre svega, razgovaramo sa pacijentima, odgovaramo na sva njihova pitanja, otklanjamo negativna razmišljanja, pesimizam, i vraćamo osmeh na lice, kao i nadu u brz oporavak.

U toku bolesti, pacijenti su često skloni da misle da će sve dugo trajati, da će to teško podneti, te da će proći mnogo vremena dok ne budu mogli sve kao nekada... Ovo se obično odnosi na situacije gde je osoba doživela određenu operaciju, ili je imala saobraćajnu nesreću i slično.

Osoblje našeg tima se izuzetno dobro nosi sa svim raspoloženjima obolelih, vraćajući im nadu, a to leči psihu čoveka.

Ono što svakoga dana radimo, to je davanje injekcija, previjanje rana, postavljanje katetera, uzimanje uzorka krvi i slično.

Dostupni smo u svakom trenutku, i uvek nam se možete obratiti, okretanjem broja telefona. Ljubazno osoblje će porazgovarati sa vama, i doći ćemo na dogovor onda kada vama to odgovara. Od tog momenta, preuzimamo svu potrebnu brigu, a vi znate da ste u sigurnim rukama.

Imamo čitav tim specijalista, lekara iz svih oblasti, kao i drugog medicinskog osoblja, poput sestara, i svi zajedno predstavljamo ekipu koja vas vodi put zdravlja, brzog oporavka i ozdravljenja.

Ako bismo definisali samu frazu “kućna nega“, onda bi to značilo brigu o bolesnim osobama u kućnim uslovima, a od strane profesionalnih kadrova. U rad se često uključuju i druge osobe koje su osposobljene da brinu o bolesnicima.

Bolest jednog člana porodice obično pogađa svakog člana, tako da se trudimo da svima bude bolje, i da u vaš dom unesemo dozu optimizma, vedrine, i to time što ćete se, pre svega, uveriti u naše stručne sposobnosti, kao i u bogato iskustvo koje ima naš kadar.

I najjednostavnijim intervencijama pristupamo veoma ozbiljno, tako da je za nas sve jednako važno, od davanja injekcija, do lečenja dekubit rana, na primer.

Prepustite svoje zdravlje u naše ruke, i osećajte se zbrinuto i sigurno. Nakon toga, kada psihološki ojačate i fizički oporavak će doći lakše i brže, na zadovoljstvo svih nas.