Redovne konsultacije

Redovne konsultacije

Kada se čovek razboli, postoji više faza u njegovom lečenju. Prva stanica je medicinska ustanova, gde se obavljaju dijagnostički pregledi i to je obično složenije, kao što je pregled na skeneru i na magnetnoj rezonanci, ili rendgenu. 7Redovne konsultacije

Takođe, u praksi se često dešava da se moraju obaviti operacije, usled nekog akutnog stanja, kao što je problem sa žučnom kesom ili upala slepog creva, ili možda nakon neke saobraćajne nezgode. Često ljudi operišu kičmu, pa nakon toga su jedno vreme vezani za krevet i u potpunosti zavise od nege koju će im pružiti medicinsko osoblje.

Važno je da znate da transport pacijenata obavljamo već dugo vremena, posvećeno i uspešno, i to znači da ćemo vas prebaciti od tačke A do tačke B, potpuno bezbedno, ma u kakvom stanju da se nalazite. Ljude nekada brine to što su nepokretni, usled svoje bolesti, ili su slabo pokretni, pa im i najobičnije stepenice predstavljaju prepreku.

Sa našim ekipama nema prepreka koje ne mogu da budu savladane, jer smo obavili na hiljade i hiljade raznih intervencija, širom Srbije i Evrope, tako da je za nas svet mali, i svuda smo dostupni, i u svakom trenutku.

Sve ovo što smo naveli, znači samo da se na nas možete osloniti kao na „sigurnu ruku“, koja će vas uspešno voditi kroz sve faze vaše bolesti, do konačnog oporavka.

Dakle, redovne konsultacije su od presudnog značaja za praćenje efekata terapije. Ujedno, pacijenti imaju potrebu da ispričaju kako se osećaju, da li imaju neke nus pojave od lekova koje dobijaju, određene neželjene efekte, ili sve dobro podnose.

Naši lekarski timovi će sve pažljivo saslušati, tako da će predložiti dalji tok lečenja, koji sprovodi drugo medicinsko osoblje, kao što su medicinske i patronažne sestre.

Možete se tako dogovoriti da sestre dolaze svakoga dana, radi apliciranja injekcija, a moguće je i da one budu prisutne svakoga dana, dvadeset četiri časa dnevno. Sve zavisi od vaših potreba, želja i prirode vaše bolesti.

Nekim ljudima mnogo znači emotivna podrška koju samo medicinsko osoblje može da im pruži. Oni često imaju određena pitanja o svojoj terapiji, efektima, interesuje ih kada će ozdraviti, stati na noge i biti isti kao ranije.

Osmeh, topla reč i pogled, zaista mnogo znače, tako da se mi trudimo da budemo pre svega, profesionalni u smislu da se postavimo „u cipele“ naših pacijenata, da razumemo kako se tačno oni osećaju: da su zabrinuti, uplašeni, ponekad i anksiozni... U tom smislu, razgovor jako puno znači, i to posebno ako se vodi sa licem koje ima znanje, stručnost i volju da vam na sva pitanja odgovori.

Psihološka podrška je jednako važna kao i lečenje medikamentima, pošto nam pomaže da se psihički bolje osećamo, a to neretko doprinosi mnogo bržem ozdravljenju i oporavku.

Zbog toga su redovne konsultacije bitne, i mi se trudimo da ih praktikujemo što češće, kako bi pacijenti imali tačan uvid u svoje stanje i stvorili realnu sliku o tome kada mogu da očekuju da će sve krenuti na bolje kada je u pitanju njihova bolest i lečenje koje se sprovodi.